23 February 2013

Menjadi Diriku


Album : 
Munsyid : EdCoustic
http://liriknasyid.com


Tak seperti bintang di langit
Tak seperti indah pelangi
Karena diriku bukanlah mereka
Ku apa adanya

Dan wajahku memang begini
Sikapku jelas tak sempurna
Ku akui ku bukanlah mereka
Ku apa adanya

*)
Menjadi diriku
Dengan segala kekurangan
Menjadi diriku
Atas kelebihanku.......

Terimalah aku
Seperti apa adanya
Aku hanya insan biasa
Ku pun tak sempurna

Tetap ku bangga
Atas apa yang ku punya
Setiap waktu ku nikmati
Anugerah hidup yang ku miliki

Back to *)


kenapa.....why???


saya pelik! kenapa ad manusia terus menerus mencari salah org untuk memuaskan hati sendiri.... org berjaya pon dipandang serong, apatah lagi bila orang gagal.... kita sepatutnya turut merasa bangga bila sahabat2 kita berjaya , jdkan itu inpirasi untuk kita juga berjaya sepertinya atau mgkin lebih darinya...dan bila ad sahabat kita yg bersedih bila x berjaya jangan sesakali kita menghinanya cubalah ubah sikap kita, bagi kata2 semangat padanya untuk sama2 berjaya..ye cemburu itu perlu ad dalam setengah2 hal tp bukan dgn menuduh atau menghina bila melihat kejayaan atau kegagalan org lain...kadang2 tabiat kita sediri yg suka memperlekeh orang lain juga menjadi penyebab dimana kita skrg, kita gagal sekarang xbermakna kita akan gagal selama-lamanya tp dgn pemikiran singkat kita yg suka bercakap pasal org , dok menuduh itu dan ini xmustahil dimasa akan datang kita jatuh tersungkur malah gagal untuk selama-lamanya...nak ke kita jd macam ni sahabat2 sekalian??gagal dan terus gagal, dan org yg kita perlekehkan itu berjaya dan terus berjaya,,,,plizz n plizzzz positifkan minda kita.... insyaAllah hasil yg kita dapat juga positif.... sentiasa ingat pada janji Allah sahabat2ku sekalian,sesungguhnya janji Allah itu pasti... jaga mulut, jaga tingkahlaku, jaga hati, jaga minda dan jaga iman insyaAllah diri kita juga pasti dijaga dan dilindungi oleh ALLAH S.W.T..

~NASIHAT UNTUK DIRIKU JUGA

20 February 2013

nothing....

xtau nak cakap apa skunk ni...perasaan yg sgt pedih sampai mulut atau hati aku sendiri xblh nak nyatakan apa yg aku rasa.....tp xpe aku dah biasa terluka & sedih mcm ni... aku bersyukur walau aku xda tempat untuk meluahkan tp aku masih ada ALLAH SWT untuk aku mengadu dan meluahkan...alhamdulillah..mmg jenis aku kot,kalau sedih atau kecewa xreti nak ceritakan pada org lain...hakikatnya aku ramai kawan...may be Allah xingin aku mengadu pada org lain sbb hanya DIA dah cukup untuk mendengarnya..hehe,senyum plizz..percaya la setiap apa yg berlaku ada hikmah drNYA..dan aku yakin itu.... tiba2 ase nak cepat2 kawen, t leh bercerita dgn suami..hakhak, berangan lebih la moja...hehe, sape nak kat awak ntah moja ehh..berangan je lebih..xpe lah xda org nak kat dunia..insyaAllah di syurga nanti pasti ada..hehe.

18 February 2013

Selamat Hari Lahir anak saudaraku yg comot..hehe

Assalamualaikum...
hai semua...lama dah xmencoretkan sesuatu dalam blog ni..hehe,ntah ler, nak kata bz xpon tp may be xda idea untuk jari jemari comel ini bekerja so xda lah entry baru untuk digarap,cewahhhh,,hehehe...sungguhku rindu untuk seperti dulu, BW pai lebam biji mata, n alwaz update entry...
nanti nak bukak sem dah...lg la xkan ad masa nak update entry baru kan..hehe, owh btw moja update entry kali adalah special untuk wish HAPPY BORN DAY untuk budak comot....

18/02/2013~arini adalah hari kelahiran anak buah moja NURUL SYAKIRA AMILIN a.k.a adik ilin masyam yg ke 19...yebedabeduuuuuuuuu....dah tua pon u dik tahun ni..hahaha..xda yg special pon dik melain doa mokja sentiasa ada untuk adik, untuk melihat mu berjaya dunia akhirat, untuk melihatmu membesar menjadi anak yg solehah...alhamdulillah makin hari mokja lihat adik bukan sahaja berjaya membesarkan badan dgn jayanya(kahkahkah,gurau je) ...hehe..ok2 back to point, alhamdulillah mokja bangga dgn adik,adik cepat matang dr usia adik yg sebenar dalam setengah2 hal...apa yg baik itu kekalkan apa yg xbaik itu ubahla,time blaja ni blaja btol2,jgn main2,jgn cintan cintun, ambik peluang ntok selalu berikan yg terbaik untuk insan2 tersayang..ingat mokja sayang adik dunia akhirat...pesanan terakhir dari mokja untuk anak buah kesayangan, jaga diri,jaga aurat,jaga solat, jaga iman syg...always LOVE ALLAH SWT, insyaAllah we also LOVE YOU FOREVER till jannah dear....~ikhlas dr mokja~