23 September 2011

sweetsOur 4 13day

assalamualaikum semua...
sedar x sedar dah 13 ari moja kat arau ni...hukhuk!!ase cam setaun da kat sini....nak balikk...sob3~wlpn baru 13 ari tp da bnyak suka duka kat sini...1stly nak citer sal ape eh...erm..ape yg suka kat arau nieh??...jom kita story yg epy2 lu..ermm mesti la citer sal makanan kat sini murah2 kan..hehe,nasi goreng udang rm3 je ok..dah la leh mkn 2org..bnyak!pas2 nasi goreng biasa rm2 je..tp kat kdai albab 2 je lah..kat lain normal price je la..hehe,plg brsyukur sgt2....moja dok kat umah sewa yg dimiliki oleh pakcik n makcik yg sgt2 la baik hati..alhamdulillah,wlpn umah ni xseberapa..tp dgn adnya mereka kat tepi umah ni...bnyak membantu,jiran pon baik2..mlm2 pakcik kan round lu umah tgk ktorg da rantai motor blom...pastu plg trharu jemur baju pas2 kbtln ar2 ujan n kitorg da klas..lam ati kat klas time uhh.."alamk da basah la bj aku kat ampaian"..tp terharu giler bila blk tgk bj uhh jiran tlg angkatkn...sob3,bez gak dok kwsn kg ni...dpt knl mereka yg baik2...yg xbeznya..moja ada bnyak paper yg kena ambik sem ni..kelas pagi petang siang malam...sob3...tp yg 2 xpela..mmg asam garam student uh...hehe,lg satu..umah moja ni kwsn sawah..so skunk ni musim menuai so bnyk bntg2 trlepas...umah ni bnyk sgt bntg2 @ serangga..dan sy plak mmpunyai kulit sensitip so nasib la..abis bdan sy gatal2,pai farmasi arau dah sy terjah..unit kesihatan uitm pon sy da pergi...adoiii..dugaan sgguh...cuaca kt sini pon xbrape ok..kejap ujan..kejap panas,so kesihatan sy pon cam2 la lbh krg..kejap demam..pas mam ubt ok blk..pas2 demam ag..hehe..tp sib baik sy skrg bkn sy dulu...lemah smangat.....hehe,isyaAllah sy mampu bertahan....doakan saya ye..moga saya berjaya dunia akhirat..aminn...
daaaaa


17 September 2011

jangan sakiti hatiku lagi..pliz!!

tolong la jgngan sakiti hatiku lagi..
aku tau ko xsayang aku...
aku pon xpernah mgharap..
ntok pengetahuan ko..ati aku sgt skt bila ko buat aku camni..
aku tau ko xsuka aku..tp xperlu la tunjuk...
sumpah aku pon xnk syang ko..
tp prsaan ni dtg sndiri..aku xblh nak elak..
aku juz blh berdoa..hope aku xda pe2 prasaan dkt ko...
pahami la aku...jgn hukum aku sesuka ati ko!!!

09 September 2011

Ya Allah esok dah 10/09/2011

Assalamualaikum semua^^
pejam celik..pejam celik
esok dah 10/09/2011.....uwaaaaa
mesti korang pelik kan..nape dgn tarikh uhhh..
ermmm..esok aku akan gerak ke arau..
sedih...sayu rase hati uhh nak tgggalkan umah..
ye r cuti panjangkan..plus praktikal hampir 10 bulan aku kat umah..
sape xsedihkan...agpon esok 1st day aku kat arau..
tanpa kawan2 disisi lak uhh...cikty je ade..
xpe la dah jodoh diorang leh smbg s.alam..aku lak arau..
ok la 2..janji dapat rezeki smbg blaja...
ALHAMDULILLAH...
semua benda aku xprepare ag..malasnya
korang bayangkn..baru je nak kemas baju..hati da sayu semacam...sob3
aku mmg homesick..aku mengaku..sedih weyy
mau tggal kampung tersayang..katil tersayang..bilik  tersayang...
paling penting ibu tersayang serta family..erm..
ape2 pon aku kena kuat semngat..
alhamdulillah ramai kawan2 bagi semangat...
bukan aku mintak punya hati n perasaan selemah ini..
udah suratannya begini..hehe
tenyum..xperlu kata apa2..
aku perlu ceriakan diri sendiri dulu sebelum aku sebak..hahaha
tulis entry ni pon leh nangis ke..!!
hahaha..mesti korang gelak kan aku..
tp 2 la aku..punyai ati sensitip..hehe
paling aku wisau kat saner xda yg nak kwn dgn aku..
yelah aku kan "camni"...ngee
satu ag yg plg aku wisau..otak aku ni dah cam beku da mau blaja...
lama sgt cuti uhh..ase cam xsedia jew...cam kosong..
tp orang kata blom cuba blom tau..so chaiyok3 moja..u can do it...!!
ahahahahaha
gelak boleh mnghilang duka lara...!!
yeaaaaa..
hope esok semuanya ok2 aje...
tQ mek,ayah,kakak2ku,abang2ku n all mypwen..
luv u 4ever.
aku dah bnyak sgt menyusahkan mereka semua..
mmg benar aku masih blom mampu berdikari..
tp azam ku di arau nanti aku akn cuba sedaya upaya ntok berdikari..
sebab aku da xda sape2 kat sane..hanye cikty jew..

 hope aku menjadi matang seiring dgn usiaku..amin..

tQ semua....=)