25 May 2011

keliru...!!

aloha guys...
susah sbnrnya saya nak tulis entry kali but i'm try...
sy sedih+keliru+kecewa....
dengan ape????
yg susah sy nak jawapnya...
sbb dia berkaitan dgn diri sy sndiri....
sy keliru yg teramat YA ALLAH....
bantu hamba MU ini YA ALLAH.....
sakit sngat prasaan nih....tp seyes..
hanya ini yang mampu saya luahkan....
kadang2 sy terfikir...susah sgt ke nak hidup sebagai 
NIK NOOR HAFIZA BINTI NIK MAHMOOD nie?????
walau diberi pilihan ape skali p0n sy ttp mahu mnjadi diri saya....!!
dah 2 knpa....sy macam susah hati jew....sy susah hati coz....
ramai yg susah hati dgn sayaa....
tapi knapa????
sy xpernah nk susahkan hati org lain....
sy cuba lalui hidup sy dgn sebaik mgkin sbgai diri sy yg sbnr tp....
sy tau diorg nak kan yg terbaik untuk saya....tp
sy makin keliru skunk coz sy mcm xfaham diri sy sendiri..
saya nak jadi MATANG...!!!
xmau dah MANJA...
uwaaaa...
tp hakikat nya sy still manja sampai skunk....
kadang2 sy keliru sy nak jd matang tp sy xblh tgglkn perangai manja sy 2...
coz manja 2 dah dr saya...!!sy xmau hikpokritahhhhhhh
tp hakikatttttnya mmg saya manja...
n sya juga sayang n xblh nak tgglkn sifat2 kanak2 saya..
\sy mmg xboleh tgk bnda comel...
\wlpn mainan kanak2...sy still suka......
n banyak lagi la perangai budak2 sy....terukkn sya...
tp 2 saya...!!!
saya xboleh hina diri saya sndiri...
ye r pantang kena marah ckit terus nak nangis...
dalam hati sy slalu ckp lemahnya aku..
tp itu lah saya...air mat dgn saya mmg xblh dipisahkan...
kalau dia nak kuar xblh disekat2 au...
so sbb 2 lah jgak..org ckp saya manja...!!
tp sy manja dgn family n kawan2 ay jew....
kira ok la 2 an...
\tp sy da nak msk 23...tggl sbln je ag...
umur sy cukup 23..
bnyk2 perangai yg paling teruk ialah sy xblh tggl jauh dr umah...
bila jauh je dr umah@ tgglkn umah..
kompen hati sy sayu giler wlpn tidow umah abg @ kakak dkt dgn area umah jew...
nak tau kenapa...
sebab sy xblh berpisah dgn MEK....
uwaaaaaa...
if mek ad skali xpew..pergi lah dunia mane p0n saya xkisah
so nampak sgt llah kan sy manja....
apa nak jadi ntah...
dulu sy pernah blaja sekolah asrama au..
tp tahan 2,3 bulan jew...
pas2 pndah blk dkt skolah dkt umah...
ye r...mmg xblh...
plg xblh blah....setiap kali kakak @ abang g anta kat asrama...
tiap kali 2 la mesti sy nangis dalam keta...
hnggakan smpai 2,3 taun lps 2 p0n if lalu je jalan nak g sekolah asrama sy 2...
kompen hati ni sayu dah...sedih...kdg2 blh nangis..
wlpn p0n dah berlalu brape taun dah...dah masuk u da time uhhh
tp prasaan 2 hanya tuhan je yg tau...
time da msk u xyah ckp r...2mggu pertama...
nangis je keja.....
kadang sampai terpk knpa lah air mata dgn saya xblh dipisahkan...
sampai sem k3 br saya blh sesuaikan dr tau x...
terukkn saya??/
so skrg ni saya dah buat kptsn....
xmahu da KELIRU2...
mmg saya nak jadi matang....
tp dah lam diri sy still da sifat budak2 nak uat cane...
biar lah asalkn pmkiran sy da matang ckit..
2 p0n saya dah bersyukur...
tentang perangai manja saya 2 mgkin kelemahan sya..
tp saya xkan sesekali jdknya  kelemahan..
kelemahan sy 2 saya akn jdkn kelebihan sya...
\INSYAALLAH...
hehehheeh....
cute pew manja an...asal jgn gedixxx sudahhhhhh
mOja=manja=matang!!!
yeayyyyhhhhhhh
 

0 comments: