03 May 2011

jiwang lagikkkkk....

wahhh...tiba2 aku ase epy sgt kot mlm ni...hehe
guess???wat??n y??hahahha
dah lama kot aku cari syair or puisi nieyhhh...
puisi ni aku da baca lam majalah remaja 5,6 taun yg lps kot..
aku p0n dah xingat tp...seyes dulu aku da simpan lam purse aku..
tp sebab bnyk kali tukar purse..
so yg sedihnya aku dah hilangkan....
tp aku ingat xingat gak r ...dulu aku hafal au...

yang aku hafal 2 lbh krg camnie r bnyi dia..

"camar biru..
hari ini kau dan aku bertemu...
hari yang mengeratkan kita sebagai sahabat...
tetapi anehhh...
hati ini mahukan lebih dari itu...
tp mane mgkin melati putih mengejar camar biru...
kerana mmg adat melati putih xbisa terbang...!!"




so arini aku tergerak nak search kat google...
n akhirnya.....
yeayhhhhh...
huuuuuuuuuuuuu...
aku jumpa beb,puisi nieyhhh....
hahahhahahha...so
ni dia aku mahu share dgn k0rang...hebat x aku...
wlpn dah lama tp aku still ingat...
tp aku xsure ni real puisi ke tidak....
c0z 1st baca...ase cam lain jew...tp 
tittle da btl...melati putih perindu setia...
pepe p0n layan j0mmmmm....

MELATI PUTIH PERINDU SETIA

Camar biru
Hari ini kau dan aku bertemu
Hari yang lalu mengingatkanku...kita sebagai teman
Tetapi aneh...hati ini mahukan lebih dari itu
Bagaimanapun...mana mungkin melati putih
Mengejar camar biru...kerana memang adat
Melati putih tidak bisa terbang
Apa yang boleh aku lakukan
Hanya menantimu

Apakah kau juga menantiku? Atau hanya aku yang bertemankan angan?
Mengapa kini camar biru diam membisu? 
Perkhabaran kini ku nanti seperti bisa tidak kunjung tiba...sepi...
Di saat hati ni mula menyayangimu...mengapa kau begitu...
Begitu jelikkah diriku pada pandanganmu?
Walau apa yang berlaku... melati putih tetap menyimpan
Hati ini untuk mu...kerna aku tidak mampu...
Meluahkannya padamu...

Siapalah diriku ini? 
Hanya melati putih...
Kini melati putih
Tetap sabar merinduimu...
Si camar biru...
Camar biru...ketahuilah engkau
Bahawa aku adalah perindu setia
Camar biru...sesungguhnya....
AKU RINDU DAN SAYANG PADAMU

so cane???bez x??
hahahha...
sekadar melepaskn rindu jew...
dah lama kot cari nieyhh....
moja jumpa ni kat page ni yew...
moja xsure ni real punyer penulis ke x....


pepon  thankss nt0k kamu yea pu3synabella coz masukkn puisi ni lam blog kamu...!!
sehingga akhirnya sy ketemu sihhh..
luv3 sgt2 puisi niiiiiiii.......


annyeOnghi gaseyO.....^^,

0 comments: