25 May 2011

keliru...!!

aloha guys...
susah sbnrnya saya nak tulis entry kali but i'm try...
sy sedih+keliru+kecewa....
dengan ape????
yg susah sy nak jawapnya...
sbb dia berkaitan dgn diri sy sndiri....
sy keliru yg teramat YA ALLAH....
bantu hamba MU ini YA ALLAH.....
sakit sngat prasaan nih....tp seyes..
hanya ini yang mampu saya luahkan....
kadang2 sy terfikir...susah sgt ke nak hidup sebagai 
NIK NOOR HAFIZA BINTI NIK MAHMOOD nie?????
walau diberi pilihan ape skali p0n sy ttp mahu mnjadi diri saya....!!
dah 2 knpa....sy macam susah hati jew....sy susah hati coz....
ramai yg susah hati dgn sayaa....
tapi knapa????
sy xpernah nk susahkan hati org lain....
sy cuba lalui hidup sy dgn sebaik mgkin sbgai diri sy yg sbnr tp....
sy tau diorg nak kan yg terbaik untuk saya....tp
sy makin keliru skunk coz sy mcm xfaham diri sy sendiri..
saya nak jadi MATANG...!!!
xmau dah MANJA...
uwaaaa...
tp hakikat nya sy still manja sampai skunk....
kadang2 sy keliru sy nak jd matang tp sy xblh tgglkn perangai manja sy 2...
coz manja 2 dah dr saya...!!sy xmau hikpokritahhhhhhh
tp hakikatttttnya mmg saya manja...
n sya juga sayang n xblh nak tgglkn sifat2 kanak2 saya..
\sy mmg xboleh tgk bnda comel...
\wlpn mainan kanak2...sy still suka......
n banyak lagi la perangai budak2 sy....terukkn sya...
tp 2 saya...!!!
saya xboleh hina diri saya sndiri...
ye r pantang kena marah ckit terus nak nangis...
dalam hati sy slalu ckp lemahnya aku..
tp itu lah saya...air mat dgn saya mmg xblh dipisahkan...
kalau dia nak kuar xblh disekat2 au...
so sbb 2 lah jgak..org ckp saya manja...!!
tp sy manja dgn family n kawan2 ay jew....
kira ok la 2 an...
\tp sy da nak msk 23...tggl sbln je ag...
umur sy cukup 23..
bnyk2 perangai yg paling teruk ialah sy xblh tggl jauh dr umah...
bila jauh je dr umah@ tgglkn umah..
kompen hati sy sayu giler wlpn tidow umah abg @ kakak dkt dgn area umah jew...
nak tau kenapa...
sebab sy xblh berpisah dgn MEK....
uwaaaaaa...
if mek ad skali xpew..pergi lah dunia mane p0n saya xkisah
so nampak sgt llah kan sy manja....
apa nak jadi ntah...
dulu sy pernah blaja sekolah asrama au..
tp tahan 2,3 bulan jew...
pas2 pndah blk dkt skolah dkt umah...
ye r...mmg xblh...
plg xblh blah....setiap kali kakak @ abang g anta kat asrama...
tiap kali 2 la mesti sy nangis dalam keta...
hnggakan smpai 2,3 taun lps 2 p0n if lalu je jalan nak g sekolah asrama sy 2...
kompen hati ni sayu dah...sedih...kdg2 blh nangis..
wlpn p0n dah berlalu brape taun dah...dah masuk u da time uhhh
tp prasaan 2 hanya tuhan je yg tau...
time da msk u xyah ckp r...2mggu pertama...
nangis je keja.....
kadang sampai terpk knpa lah air mata dgn saya xblh dipisahkan...
sampai sem k3 br saya blh sesuaikan dr tau x...
terukkn saya??/
so skrg ni saya dah buat kptsn....
xmahu da KELIRU2...
mmg saya nak jadi matang....
tp dah lam diri sy still da sifat budak2 nak uat cane...
biar lah asalkn pmkiran sy da matang ckit..
2 p0n saya dah bersyukur...
tentang perangai manja saya 2 mgkin kelemahan sya..
tp saya xkan sesekali jdknya  kelemahan..
kelemahan sy 2 saya akn jdkn kelebihan sya...
\INSYAALLAH...
hehehheeh....
cute pew manja an...asal jgn gedixxx sudahhhhhh
mOja=manja=matang!!!
yeayyyyhhhhhhh
 

03 May 2011

jiwang lagikkkkk....

wahhh...tiba2 aku ase epy sgt kot mlm ni...hehe
guess???wat??n y??hahahha
dah lama kot aku cari syair or puisi nieyhhh...
puisi ni aku da baca lam majalah remaja 5,6 taun yg lps kot..
aku p0n dah xingat tp...seyes dulu aku da simpan lam purse aku..
tp sebab bnyk kali tukar purse..
so yg sedihnya aku dah hilangkan....
tp aku ingat xingat gak r ...dulu aku hafal au...

yang aku hafal 2 lbh krg camnie r bnyi dia..

"camar biru..
hari ini kau dan aku bertemu...
hari yang mengeratkan kita sebagai sahabat...
tetapi anehhh...
hati ini mahukan lebih dari itu...
tp mane mgkin melati putih mengejar camar biru...
kerana mmg adat melati putih xbisa terbang...!!"




so arini aku tergerak nak search kat google...
n akhirnya.....
yeayhhhhh...
huuuuuuuuuuuuu...
aku jumpa beb,puisi nieyhhh....
hahahhahahha...so
ni dia aku mahu share dgn k0rang...hebat x aku...
wlpn dah lama tp aku still ingat...
tp aku xsure ni real puisi ke tidak....
c0z 1st baca...ase cam lain jew...tp 
tittle da btl...melati putih perindu setia...
pepe p0n layan j0mmmmm....

MELATI PUTIH PERINDU SETIA

Camar biru
Hari ini kau dan aku bertemu
Hari yang lalu mengingatkanku...kita sebagai teman
Tetapi aneh...hati ini mahukan lebih dari itu
Bagaimanapun...mana mungkin melati putih
Mengejar camar biru...kerana memang adat
Melati putih tidak bisa terbang
Apa yang boleh aku lakukan
Hanya menantimu

Apakah kau juga menantiku? Atau hanya aku yang bertemankan angan?
Mengapa kini camar biru diam membisu? 
Perkhabaran kini ku nanti seperti bisa tidak kunjung tiba...sepi...
Di saat hati ni mula menyayangimu...mengapa kau begitu...
Begitu jelikkah diriku pada pandanganmu?
Walau apa yang berlaku... melati putih tetap menyimpan
Hati ini untuk mu...kerna aku tidak mampu...
Meluahkannya padamu...

Siapalah diriku ini? 
Hanya melati putih...
Kini melati putih
Tetap sabar merinduimu...
Si camar biru...
Camar biru...ketahuilah engkau
Bahawa aku adalah perindu setia
Camar biru...sesungguhnya....
AKU RINDU DAN SAYANG PADAMU

so cane???bez x??
hahahha...
sekadar melepaskn rindu jew...
dah lama kot cari nieyhh....
moja jumpa ni kat page ni yew...
moja xsure ni real punyer penulis ke x....


pepon  thankss nt0k kamu yea pu3synabella coz masukkn puisi ni lam blog kamu...!!
sehingga akhirnya sy ketemu sihhh..
luv3 sgt2 puisi niiiiiiii.......


annyeOnghi gaseyO.....^^,

jom baca...jiwang sejenak...!!

aloha guys...
erm..mlm ni terasa jiwang karat la plak...
mayb windukn seseorg kot...tp xtau nak ckp cane...
ye r kan...
 bkn dia tau p0n m0ja windu dia setengah mati...
yup...windu kamu...!!
ok jom layan ayat2 kat bawah nie...

Jika kamu memancing ikan...
Setelah ikan itu terlekat di mata kail...
Hendaklah kamu mengambil terus ikan itu...
Janganlah sesekali kamu lepaskan ia semula ke dalam air begitu sahaja. ..
Kerana ia akan sakit oleh kerana bisanya ketajaman mata kailmu...
Dan mungkin ia akan menderita selagi ia masih hidup...

Begitulah juga setelah kamu memberi banyak pengharapan kepada seseorang. ..
Setelah ia mula menyayangimu hendaklah kamu menjaga hatinya...
Janganlah sesekali kamu terus meninggalkannya begitu sahaja...
Kerana dia akan terluka oleh kenangan bersamamu...
Dan mungkin tidak dapat melupakan segalanya selagi dia mengingatimu.


Jika kamu menadah air biarlah berpada...
Jangan terlalu mengharap pada takungannya. ..
Dan janganlah menganggap ia begitu teguh...
Cukuplah sekadar keperluanmu. ..
Apabila sekali ia retak...
Tentu sukar untuk kamu menampalnya semula...
Akhirnya ia dibuang...
Sedangkan jika kamu cuba membaikinya. ..
Mungkin ia masih boleh digunakan lagi...


Begitu juga jika kamu memiliki seseorang terimalah seadanya...
Apabila sekali dia melakukan kesilapan...
Bukan mudah bagi kamu untuk menerimanya. ..
Akhirnya kamu kecewa dan meninggalkannya. ..
Sedangkan jika kamu memaafkannya. ..
Boleh jadi hubungan kamu akan berterusan hingga ke akhirnya...


Jika kamu telah memiliki sepinggan nasi...
Yang kamu pasti baik untuk dirimu...
Mengenyangkan. Berkhasiat.. .
Mengapa kamu berlengah dan cuba mencari makanan yang lain...
Terlalu ingin mengejar kelazatan...
Kelak, nasi itu akan basi dan kamu tidak boleh memakannya.. .
Kamu akan menyesal...


Begitu juga jika kamu telah bertemu dengan seorang insan...
Yang kamu pasti membawa kebaikan kepada dirimu...
Menyayangimu. Mengasihimu. ..
Mengapa kamu berlengah dan cuba membandingkannya dengan yang lain...
Terlalu mengejar kesempurnaan. ..
Kelak, kamu akan kehilangannya apabila dia menjadi milik orang lain
Kamu juga yang akan menyesal... 

ayat ni 1st moja terbaca 3 taun yg lalu dr member...
erm...1st baca uhh xtrsentuh sgt p0n tp m0ja ambik r gak ayat nieyyhhh..
simpan...salin pakai pen uhhh...
dulu ada gak mskn kat status fb...hahha..
ramai yg komen..cakap xfaham...
ye r kan separuh jew yg moja mskkn mane la nak faham kan...
huhuhu..
tapi seyes skunk ni bila baca blk ayat nie...
ase mau nangis jew....
sedih sgt kot...
mgkin dulu m0ja bt0l2 xfaham erti sakit bila dikianati...
m0ja nak lupakan semua nya...
penat sgt mencintai tp xmemiliki ni...
tp kini moja xmgharap lagi...2 hal lama...
harus dilupakan...
tp m0ja nak pesan sgt2 kat korang....
jgn bg harapan palsu kat org..!!
kelak anda sendiri akn merasai betapa sktnya perasaan tersebut...
time 2 anda dah terlambat ok..
moga kita same2 renungkn nye yew...!!!


annyeOnghi gaseyO.....^^,