28 February 2011

thanks BlOgger......

waaaaaaaaa........setelah penat berhempas pulas untuk menyiapkan lap0ran harian c0z b0s nak tgk arini...biasalah praktikal kan....s0...bila dah cyap 2...ada bnyak la masa yg terluang kan....wlpn td nak mkn p0n xsempat....hehehehe......

hahhaha....apa lagi masa yg terluang aku abiskan dgn menterjah n meng"f0ll0w" blog org la kan...pe lagi...hehhehhe...bnyak jgak la blOg yg aku f0ll0w rini...kesan drpd itu...bnyk gak aku da baca info yg menarik..kisah2 klakar k0rang....kisah2 sedih k0rang...yeahhhhhh....usha pic2 menarik k0rang kan....

part2 aku plg suka time meng"usha" blog org ialah...dapat tgk header menarik korang...huhuhu...aku masih baru dalam bl0g ni s0 header aku p0n biasa2 je la kan...hukhuk....

tgk jam dah nak pk0l 5 so ...sampai cn dulu entry aku nt0k kali ni...sblm 2 xlupa aku nak ucapkan thanxxs to my juni0r Anith Athira Che Rahim c0z dah add k.m0ja dalam gr0up blogger kat fb s0 dr c2..bnyk k.m0ja leh knl dgn bl0gger2 lain..... ni link bl0g tyra  http://theunchangeableme.blogspot.com/....!!=)



annyeOnghi gaseyO.....^^,


p/s : thanxs yew..!! c0z sudi follOw myblOg...=)

20 February 2011

JANGANLAH BUAT ORANG YANG MENCINTAI KAMU KECEWA....................


1] Orang yang mencintai kamu tidak pernah mampu memberikan alasan kenapa dia mencintai kamu. Yang dia tahu di hati dan matanya
hanya ada kamu satu-satunya.


2] Walaupun kamu sudah memiliki teman istimewa atau kekasih, dia tidak peduli! Baginya yang penting kamu bahagia dan kamu tetap
menjadi impiannya.


3] Orang yang mencintai kamu selalu menerima kamu apa adanya, di hati dan matanya kamu selalu yang tercantik walaupun mungkin kamu
merasa berat badan kamu sudah bertambah.


4] Orang yang mencintai kamu selalu ingin tahu tentang apa saja yang kamu lalui sepanjang hari ini, dia ingin tahu kegiatan kamu.


5] Orang yang mencintai kamu akan mengirimkan SMS seperti ‘Selamat Pagi’,'Selamat Hari Minggu’, ‘Selamat Tidur’, ‘Take Care’, dan lain-lain
lagi, walaupun kamu tidak membalas SMS-nya, kerana dengan kiriman SMS itulah dia menyatakan cintanya, menyatakan dalam cara yang
berbeza,bukan “aku CINTA padamu”, tapi berselindung ayat selain kata cinta itu.


6] Jika kamu menyambut hari tahun dan kamu tidak mengundangnya ke majlis yang kamu adakan, setidak-tidaknya dia akan menelefon
untuk mengucapkan selamat atau mengirim SMS.


7] Orang yang mencintai kamu akan selalu mengingat setiap kejadian yang dia lalui bersama kamu, bahkan mungkin kejadian yang kamu
sendiri sudah melupakannya, kerana saat itu ialah sesuatu yang berharga untuknya.Dan saat itu, matanya pasti berkaca. kerana saat
bersamamu itu tidak bisa berulang selalu.


8] Orang yang mencintai kamu selalu mengingati setiap kata-kata yang kamu ucapkan, bahkan mungkin kata-kata yang kamu sendiri lupa
pernah mengungkapkannya. kerana dia menyematkan kata-kata mu di hatinya,berapa banyak kata-kata penuh harapan yang kau
tuturkan padanya, dan akhirnya kau musnahkan? pasti kau lupa, tetapi bukan orang yang mencintai kamu.


9] Orang yang mencintai kamu akan belajar menggemari lagu-lagu kegemaran kamu, bahkan mungkin meminjam CD milik kamu, kerana dia
ingin tahu apa kegemaran kamu - kesukaan kamu kesukaannya juga, walaupun sukar meminati kesukaan kamu, tapi akhirnya da berjaya.


10] Kalau kali terakhir kalian bertemu kamu mungkin sedang selesema, atau batuk-batuk, dia akan sentiasa mengirim SMS atau menelefon
untuk bertanya keadaan kamu - kerana dia bimbangkan tentang kamu, peduli tentang kamu.


11] Jika kamu mengatakan akan menghadapi ujian, dia akan tanyakan bila ujian itu berlangsung, dan saat harinya tiba dia akan
mengirimkan SMS ‘good luck’ untuk memberi semangat kepada kamu.


12] Orang yang mencintai kamu akan memberikan suatu barang miliknya yang mungkin buat kamu itu ialah sesuatu yang biasa, tetapi
baginya barang itu sangat istimewa.


13] Orang yang mencintai kamu akan terdiam sesaat, ketika sedang bercakap di telefon dengan kamu, sehingga kamu menjadi bingung.
Sebenarnya saat itu dia merasa sangat gugup kerana kamu telah menggegarkan dunianya.


14] Orang yang mencintai kamu selalu ingin berada dekat dengan kamu dan ingin menghabiskan hari-harinya hanya dengan kamu.


15] Jika suatu saat kamu harus pindah ke daerah lain, dia akan sentiasa memberikan nasihat agar kamu waspada dengan persekitaran
yang boleh membawa pengaruh buruk kepada kamu. dan jauh dihatinya dia benar-benar takut kehilangan kamu, pernah dengar ‘jauh
di mata, jauh di hati?’


16] Orang yang mencintai kamu bertindak lebih seperti saudara daripada seperti seorang kekasih.


17] Orang yang mencintai kamu sering melakukan hal-hal yang SENGAL seperti menelefon kamu 100 kali dalam masa sehari. Atau
mengejutkan kamu di tengah malam dengan mengirim SMS. Sebenarnya ketika itu dia sedang memikirkan kamu.


18] Orang yang mencintai kamu kadang-kadang merindukan kamu dan melakukan hal-hal yang membuat kamu pening kepala. Namun ketika
kamu mengatakan tindakannya itu membuat kamu terganggu dia akan minta maaf dan tak akan melakukannya lagi.


19] Jika kamu memintanya untuk mengajarimu sesuatu maka ia akan dgn sabar walaupun kamu mungkin orang yang terbodoh di dunia!.
bahkan dia begitu gembira kerana dapat membantu kamu. dia tidak pernah mengelak dari menunaikan permintaan kamu walau sesukar
mana permintaan mu.


20].Kalau kamu melihat handphone-nya maka nama kamu akan menghiasi sebahagian besar INBOX-nya. Dia masih menyimpan SMS-SMS
dari kamu walaupun ia kamu kirim berbulan-bulan atau bertahun-tahun yang lalu. Dia juga menyimpan surat-surat kamu di tempat khas
dan segala pemberian kamu menjadi benda-benda berharga buatnya.


21] Dan jika kamu cuba menjauhkan diri daripadanya atau memberi reaksi menolaknya, dia akan menyedarinya dan menghilang dari
kehidupan kamu, walaupun hal itu membunuh hatinya.


22] Jika suatu saat kamu merindukannya dan ingin memberinya kesempatan dia akan ada menunggu kamu kerana sebenarnya dia tak
pernah mencari orang lain. Dia sentiasa menunggu kamu.


23] Orang yang begitu mencintaimu, tidak pernah memaksa kamu memberinya sebab dan alasan, walaupun hatinya meronta ingin
mengetahui, kerana dia tidak mahu kamu terbeban dengan karenahnya. saat kau pinta dia berlalu,dia pergi tanpa menyalahkan kamu,
kerana dia benar-benar mengerti apa itu cinta.



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~******************~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

xda mo0d la..nak tulis pew....jap ag if mo0d dtg m0ja smbg erkkkk....bnyk sebenarnya nak citer tp jejari c0melku malas nak bergerak2 ag.....lallalalallalalalalallalal....sbar erkkkkkkk...


16 February 2011

kau hadir jua dalam hidupku...!!

Yg dcari wlau bkn putera raja,biarlh putera Agama.
Yg diimpi,biarlh xpunya rupa,asal sdp dpndng mata.
Yg dnilai,bkn smprna sft jasmani,asalkn sht rohani & hati.
Yg dhrp,bkn jihd pd smngat,asal prjuangannya ada mtlmt.
Yg dtg,xprlu rijal yg gmlg, krn diri ini srikandi dgn silam yg kelam.
Yg dnnti,bkn lamarn dgn prmta,ckplh akad & jnji setia.
& yg akn trjd,andai xsma dgn khndak hati,InsyaAllah ku redha kettpn Illahi..

erm..... kali ni dah lama xmenulis kan....ye r line br0kkks cam siput je sejak 2 menjak ni.......2 yg xda mo0d nak berk0ngsi cerita kat bl0g ni....aish...tp ada satu yg aku nak luahkan kat sini....dalam 2,3 ari aku asyik teringat s0me0ne la...aishhh....aku xsuka prasaan cam ni...tp in serious aku mmg ingat dia...dia 2 xrapat sgt p0n dgn aku.....aishhh...aku xprnh p0n sayang kat dia ni cam aku sayang kat s0rang virus dulu....tp 2 kisah dulu..buat pe nak ungkit ag t0l x???tp s0me0ne ni cam special ckit kot pada aku...!!ntah nape tiba2 dia muncul......jd yg terindah dalam idup aku....walaupun khdiran aku maybe x pernah menjadi perhatiannya...aku xkesah c0z aku nak menjadi pencinta dalam diam ....tp kali ni bkn mcm sblm ni.....kali ni aku xpasti aku syg dia ke x???tp aku tau dia special.....xtau knpa???if k0rang tanye sejuta kali p0n...aku tetap xakan ada jawapan untuk semua yg berlaku skrg ni.....ngeeeeee....yg pasti perasaan ni cukup indah untuk dilalui.....aku berazam xakan ada sape2 yg tau prasaan aku ni....ia akan terkunci rapat...aku xnak sejarah berulang cam sblm ni....ingat ag dulu..hampir semua yg rapat dgnku tahu aku minat n sayang virus 2...aku ingat virus j0d0h aku...aku sayang  virus separuh mati....tp ni semua kisah dulu...tp kali ni biar ALLAH S.W.T yg tentukan segalanya....aku hanya mampu berdoa agar ditemukan j0d0h dgn sese0rg yg terbaik dalam segala segi...yg plg pntg yg boleh membimbing aku kejalan yg di redhai Nya.....aku hanya mampu berharap yg s0me0ne ni lah j0d0h aku...tp kita xtau masa depan kita camane kan s0.....berserah je lah padaNYA...DIA tahu apa yg terbaik untuk hambaNYA kan.......hukhukhuk... untuk sekian kali aku pencinta dalam diam...tp kali ni yg specialnya aku xakan mgharap dia terima aku...ataupun syg kan aku ...tp cukup lah hanya aku yg sayang dia...alhamdulillah...prasaan ni cukup indah untuk dilalui....ia mengajar aku erti sedar akan diri,ia mengajar aku erti cinta yg sebenar....aku takut bercinta sblm kawen c0z aku takut aku terbabas dr landasan yg telah ditetapkan Allah...aku tau imam aku xkuat mane p0n sbb itu lah aku xbrani nak bercinta skrg...sebab itu aku katakan cinta aku kali begitu indah dan special...aku xingin dia hadir dalam idup aku skrg tp aku ingin dia hadir dalam idup aku untuk menjadi suami n kekasih hati aku untuk selamanya....aku tau ia sukar untuk ku....tp aku bahagia lalui idup begini....aku xkan wisaukan ibubapaku dgn pergaulan ku antara lelaki dan p0mpuan c0z aku mmg xramai kawan lelaki p0n..if ada p0n blh bilang dgn jari...hehhehhe....if andainya dia tb2 meghulur kata2 untuk menjadi kekasih hatiku skrg....insyaALLAH aku x akan terima c0z...aku terlalu syg untuk meninggalkan prasaan yg ada skrg ni....dan yg plg pntg skrg ni bl0m tiba masanya untuk aku berkawen....tp aku ingin sgt cakap kat s0me0ne 2 yg aku sayang dia...n plg pntg aku nak kawen dgn dia....sblm ni mane ad aku ckp aku nak kawen kan...tyme aku syg giler kat virus 2 dulu...xda p0n aku pk s0al kawen tp skrg ni bila aku jd pencinta dalan diam ni....aku terus pk nak kawen dgn dia....ngeeeeeeee....gatai jgak aku ni....aku xnak bercinta sblm kawen dgn dia s0 aku amat berharap dia akn melamarku suatu hari nanti......org kata aku giler c0z...aku nak kawen dulu br bercinta....mcm2 la org kata...tp bg aku 2 impian aku....aku xtau sape jodoh aku...aku ni bkn blh kira sgt....tiba2 arini aku jumpa org 2....es0k terus aku nak kawen....kita ane taukan?????kita hanya merancang tp DIA yg menentukan..........=)
peace no war.....!!!!!!!hahhahhhahhaa....sblm 2...hayatilah lirik ini...ngeeeeee....hanya kamu yg cukup indah.....


Tak pernah aku jauh darimu

Meninggalkan cinta kita

Tak pernah aku meluka hatimu

Perasaan dan jiwamu

Segalanya telah ku serah

Hanya engkau terindah

Korus
Hanya kerna kau yang cukup indah
Untuk dimiliki dan untuk dicintai
Ku tahu kau mahu ada di hati
Untuk didampingi untuk disayangi


Tiada yang lain selain dirimu

Kekal tinggi di hatiku

Tiada pengganti yang mampu ku cari

Yang secantik diri kamu

Cinta ini untuk dirimu
Rasa ini untukmu



Ulang Korus


Hanya kerna kau yang cukup indah

Untuk dimiliki dan untuk dicintai


lagu cukup indah ni...saje je aku ltak dalam ni c0z nak gambarkan cinta aku padanya yg cukup indah...ngeeeeeeeee..

Dan untuk menyatakan cinta aku untuknya.....trima lah video lagu ini.....ia akan kekal selamanya sehingga ada j0d0h antara kami...lagu ni aku dgr tiap2 mlam auuu..if aku rindu dia....h0pe dia p0n minat lagu ni......tp aku nak ubah ckit lirik lagu ni....ni lirik yg aku dah ubah kan.......

terimalah LAFAZ YANG TERSIMPAN.....!!!


Luluh hatiku yang sayu
Menatap wajahmu tenang dalam lena
Kasih zahirkan laku
Sedangkan bibirku jauh dari lafaznya

Dan raut wajahmu membekas jiwaku
Meredakan rindu mendamaikan kalbu
Tak mungkin kutemu iras pandanganmu
Biarpun kuredah seluruh dunia
Mencari gantimu

Betapa sukarnya menyusun bicara
Meluahkan rasa menuturkan sayang
Kasih yang terlimpah hanya sekadar
tingkah
Cuma ungkapan kebisuan yang
melindungkan kalimah rahsia

Masih kubiarkan waktu
Melarikan lafaz kasihku padamu

Mengapakah sukar menyusun bicara
Meluahkan rasa menuturkan sayang
Kasih yang terlimpah hanyalah sekadar
tingkah
Cumalah ungkapan bisu kalimah rahsia

Apakah yang hilang andai dilisankan
Bait penghargaan penuh kejujuran
Tak mungkin terlihat cinta yang merona
Jika hanya renungan mata yang bersuara
Bukan tutur kata

Tiada lagi ertinya pengucapan
Andai akhir nafas di hujung helaan
Sebelum mata rapat terpejam
Usah biar kehilangan
Menggantikan lafaz yang tersimpan






hehehe.....aku tau xda sape p0n tau aku jadi pencinta dalam diam dgn sape kali ni kan...biarlah rahsia....ngeeeeeeeee...if da jodoh diantara kami...aku akn k0ngsi dgn k0rang..jgn wisau k....ngeeeeeeee......
luv uo0lllls...!!!!

annyeOnghi gaseyO.....^^,


p/s : ini hanyalah luahan hati aku semata-mata...!!xda kaitan dgn yg hidup @ yg telah tiada....!!=) 

08 February 2011

Permohonan online penerapan ke program ijazah sarjana muda uitm...!!!

Perhatian kepada semua pelajar diploma semester akhir UiTM. Permohonan online penerapan ke program ijazah sarjana muda uitm akan dibuka pada bulan Mac 2011.  Sila pastikan permohonan online dibuat hanya melalui url (http://online.uitm.edu.my) Penggunaan url http://upu.mohe.gov.my menyebabkan permohonan anda tidak akan diproses.

UiTM dihatiku.....ngeeeeeeee~~  


m0ja xsabauuu~~~>

xsabau mahu sambung blaja lagi....weee hahahah....ngeeeeee~~
xsabau mahu bersama kawan2 lagi...
xsabau nak knl lec2 br....
xsabau mahu knl kawan2 baru....
xsabau mahu pecah kepala dgn assignment,quiz,test, presentati0n..
ada lagi....dgn labnya..n rep0rt semestinya
dan macam2 lagi la yg xsabau sgt ni.....!!
hahahhahaha......
xsabau...!!!!

m0ja tau k0rang yg klik entry ni p0n xsabau gak an nak mulakan hidup sebagai student degree uhhh....
tp yg tensi0nnya disini xtau nak pilih k0s ape..
xmau dah chemical engineering......
itu bkn minatku...tp..
chemical engineering akn still dihatiku pai bila2 biarp0n aku further study n0t as a chemical engineering student lpas ni...ngeeeee

oklah m0ja cau lu......daaaaaaa..


annyeOnghi gaseyO.....^^,


p/s : jgn lupa tggal k0men....if k0rang da idea nak sambung deg k0s apew pas ni???
j0m k0ngsi2...!!


06 February 2011

NaPe dGn jAnTuNg aku???aDa mAsaLah kAh???

0hhhhhhhhhhhh no0oooooooo.......uwaaaaaaaaaaaa........aku ada masalah jangtungkah?????...s0b2....kenapa dgn jantung aku ni YA ALLAH???m0ga2 ia sentiasa sihat hendaknya ...amin..

k0rang tau x jantung aku mahu nak berhenti berfungsi bila tiba2 aku terlihat satu gambar ni....gambar  DIA dgn p0mpuan lain....lps berhenti kejap 2..ia kembali berdegup2...tiba2.....dgn kuat plak dia berdegup....arghhhhhhh tiba2 aku rasa sakit.....aku mula wisau apakah penyakit ku ini,2,3 minit berlalu,bila 0takku mula berfungsi n0rmal....maka terkluar lah perkataan ni....cemburuKAH????






NO...!!!!!XMUNGKIN......sebab kita bkn kwn sgt p0wn,knl gitu2 jew...!!buat apa nak jelesss.....lg p0n dia bkn buat apa p0n dgn p0mpuan 2...juz gambar ramai2 jew.....tp ati aku stillll ase s0mething...nape erkkk???entah la....!!!!tp sakit sangat tyme 2....uwaaaaaaa....ntah lah....malas pk dah...!!!!
YG PASTI XMUNGKIN AKU SUKA DIA....!!X AKAN...N XMUNGKIN....yezzzzzaaa

hahhahahahhaahahaha.....k0rang mesti bengang kan baca tajuk entry aku rini...k0rang mesti ingatkan pe benda la td kan....thanks ya...aku tau k0rang sayang n wisau kan aku...sbb 2 la k0rang baca entry aku kali ni kan......ngeeeeeeeee....!!!!thanks myfwen...!!luv u...muahhhhh.....<3




hahhaahhaha.....m0ja cakap xmgkin sebab...mmg xmgkin m0ja jatuh cinta atau da prasaan kepada se0rg lelaki sekarang ni....ngeeeeee~~dulu ada 0rg mengingatkan m0ja dgn satu hakikat yg xakan berubah melainkan m0ja yg ingin merubahnya......ngeeeee...

"KITA TAK AKAN SESEKALI MENYAKITI HATI ORANG LAIN BILA KITA SEDAR SIAPA DIRI KITA...!!!"
 yesssss sehingga skrg ,m0ja sedar sapa diri m0ja sebab 2 la xkan ada cinta dihati ini....s0 sesapa yg slalu salah faham 2...berhenti lah anda salah faham tentang diri saya.......walaupun mgkin hati ini pernah tersuka kat kamo0o tp jgn wisau....hahhaah....aku akan memadam dgn cepat.....ngeeeeee~~

m0ja cau lu erkkk...nak g test air jap c0z l0ji da xda masalah rini...ngeeeeee....s0 keja seperti biasa....ngeeeeeeee...daaaaaaa...adiossssss


annyeOnghi gaseyO.....^^,


p/s : jgn lupa untuk f0ll0w bl0g m0ja yew..!!u p0ll0w i..i p0ll0w u..ngeeee~then jgn lupa tgglkan k0men2 anda skali yew......daaa!!

PriNcE cHaRmiNg.....!!

k0rang mesti suspend kan baca tajuk entry aku kali ni....ya la...PRINCE CHARMING uhhh....
aku ase semua org mengimpikan prince charming masing2...ye d0p???hahahhaha...ye r mesti k0rang semua dah ada lelaki yg k0rang anggap prince charming k0rang kan...huhuhu....biasanya lelaki yg mempunyai ciri idaman malaya yg akan jadik prince charming kita kan???hahahha...c0nt0hnya ehcem+kacak+mach0+kaya+baik+ada didikan agama n bla..bla....bnyk lagi kalau nak sebut semua ni...ni lah biasanya yg perlu ada nt0k prince charming gadis malaya...!!!.macam aku plak...aku bl0m temui lagi prince charming ku....!!!...s0 ciri lelaki idaman aku p0n xda lg la....hahahahahah...

mesti k0rang pelik kan dah masuk umur 23 taun ni tp still xda prince charming ag....ngeeee.....wez2...tp itulah hakikatnya...tp aku xpernah nk mengeluh ke apa c0z aku bersyukur ada r kerana memandangkan zaman skunk mcm2 sejenis lelaki yg wujud hanya bert0peng karekt0r prince semata-mata..bkn nya PRINCE CHARMING yg sejati....tp mayb bl0m masa nya lagi kot untuk ku jumpa lelaki yg sesuai untuk jadikan princess charming....ye d0p?????hahhahaha.....aku tetap bahagia dgn idup aku yg dikeliling 0leh org yg tersayang biarp0n tanpa PRINCE CHARMING ku.....tp aku tetap bahgia...huhuhuhu~~mayb 7 taun dr skrg PRINCE CHARMING ku akan munculll...yup...m0ga2 da ati yg bisa mengetuk ati ini.......tp biarp0n m0ja bl0m jumpa prince charming yg real tp juja dah temui prince cami yg cute+ehcem+kacak....semua c0mellll la tentang dia....nak knl x sape dia....ngeh2~~~>pic kat bawah ni lah prince cami ku....!!


prince cami ku ini adalah anak buah yuyan sbnrnya...yuyan ni sahabatku...classmateku...ro0mateku nt0k sem lpas...hahhaaha....cami yg t0meyyy sangat2....!!ni plak gambar aunt cami...merangkap sahabatku....yuyan a.k.a lyana jamaludin





~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~*******~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
uwaaaaa....berbalik kpada cerita asal....bnyak sangat aku melalut td uhhhh...hahahahahaha....rini paip r0sak s0 bnyak masa d0k saje je la kat pjabat ni.....s0 tanpa mahu membuang masa aku p0n kluarkan n0vel dr beg....ngeeeeee~~n0vel baru beli uhhhh....PRINCE CHARMING...!!!..o0o0oo....patut r aku mengarut sal prince segala p0n...hahaha...tp tngah sy0k membaca da plak yg menggangu...!!sbb da bnyak 0rg yg menganggu rini s0 lagi beberapa bab bl0m diabiskan....biasa 4jam dah cukup untuk aku abis kn bc n0vel yg 500m/s ni...k0rang p0n tau la kan...selagi xabis...slagi 2 nak baca...ngeeeh2~~



uwaaaaaaaaaaaaaa....dah pk0l 5....barang2 l0m kemas ag.....jap ag k.ura sampai...mati aku.....m0ja cau lu erkkkkkkk....daaaa...miss u PRINCE CHARMING ku...walaupun ku bl0m temui mu tp ku tau k0 wujud di dunia ini untuk ku...!!!dan ko sedang bahagia dgn idup mu....m0ga kita kan bersua suatu hari nanti.....!!!!!luv u..!!

annyeOnghi gaseyO.....^^,


p/s : jgn lupa untuk f0ll0w bl0g m0ja yew..!!u p0ll0w i..i p0ll0w u..ngeeee~then jgn lupa tgglkan k0men2 anda skali yew......daaa!!

04 February 2011

::SeDiH...SaKiT HaTi...TeRLuKa...!!Or what ever!! i'm still wh0 i'm..ada HATI DAN PERASAAN..!!::

p/s : if ada yg xsuka dgn st0ry aku kali ni cpat2 klik pangkah yew....!!!


perghhhh...giler sakit r ati aku sejak 2 menjak ni..!!SAKIT HATI...TERLUKA.....SEDIH....perghhhh...package lgkap 2 w0o0o....entah biasa nya if aku sakit ati ke apa ke kejap jew...tapi kali ni...dah beberapa hari tp sakit nya still xilang...!!!mane pergi m0ja yang dulu...if terasa hati or terluka...hanya akan sembuh dgn sendiri dan akan majuk 0r bawak diri lam temp0h yg sekejap ajew.....pas2 akan jadi seperti sediakala ajew...!!tp kali aku bt0l2 terasa ati k0t...2 ari aku xda mo0d nak buat menda2....aku da beli 2biji n0vel baru...!!!!!tp still xdapat nak pujuk hati aku yg sakit ni...

sebelum ni ya aku mmg mudah di sakiti kerna slama ni aku slamber n xpernah ambik p0sing dgn apa yang 0rg buat dgn aku!!!if k0rang sakitkan ati aku p0n aku xkesahhhhh!!tp kali ini aku ase aku mmg mcm sampah yg x diperlukan if ada p0n xhargai...!!di buang angin lalu je k0t.....hahhaahahahaaha...klakar2...slama ni aku ingat aku bertuah c0z mempunyai kawan2....tp rupa2nya...makin hari makin ilang s0rang demi s0rang...aku xsedar semua 2....sehingga hal ini..hahahhaha....slama ni if aku terasa ati ke apa...jarang 0rng sedar melain yg bt0ll2 rapat dgn aku jew ye la....bagi aku...xyah la pujuk ati ini...biar dia sejuk dgn sendiri...tp kali ni walaupun sejuta maaf yg kau hulur...aku xtau bisa tenang atau tidak ati ini...!!!xpernah terlintas dihati ini untuk menyakiti hati sesaiap p0n...maaf la hati ini perlukan masa untuk sembuh....!!kerana dah banyak kali hati ini kecewa.....

t0l0ng la faham...!!aku hanya ada sekeping hati....xmampu rasanya nak menampung luka yang k0rang lakukan nt0k hati ini...untuk pertama kali nya izinkan hati ini untuk wujud sempurna seperti 0rg lain tanpa ada calarnya...parut yg dulu p0n bl0m sembuh tp skali lagi hati ini terluka...sesgguh hanya masa yg mampu menyembuhkanya...bg la ia ruang untuk hati ini hidup sempurna....walaup0n ati ini sentiasa kecewa dan terluka tp aku sayang hati ini...kerana dgn hati ini lah aku dapat menyayangi kalian dgn apa adanya....!!!yup...hanya dgn sekeping hati yg lalu terluka ini yg aku gunakan untuk memahami kalian..menerima kalian apa adanya...dgn hati ini juga aku ajar untuk memaafkan kalian....!!!

aku hanya mem0h0n hargai lah sekeping hati ini walaupun ia nya berparut tp ia kan bisa smbuh walaupun tanpa kata maaf dr kalian.....sebab aku sentiasa mengajar hati ku sembuh dgn sendiri tanpa ada sesiapa mengubatinya.....kerana bgku biar p0n d0t0r pakar yg mahu mengubatinya....hati ini still tidak bisa sembuh jika ia xmahukannya...bg lah hati ini waktu untuk sembuh dgn sendiri...kerana aku juga selalu mengajar hati aku ini untuk redha dan sedar diri....siapa lah aku ini untuk di pujuk bila majuk...siapalah aku ini tanpa sekiping hati ini!!!sekeping hati yg begitu tulus menyayangi kalian...kawan2 ku...dunia akhirat...insyaAllah...!!!!!

maafkan aku kerana meluahkan prasaan yg x seberapa ni untuk bacaan kalian...aku tau siapalah aku untuk kalian kan....!!!!










p/s : if ada yg xsuka dgn st0ry aku kali ni cpat2 klik pangkah yew....!!!

01 February 2011

B0riNg@B0sAn>(puah bak kata 0re klate)~~sila2 la klik sini ye...!


hahaha...yep b0san@b0ring@puah dah lumrah kehidupan ku skunk...ngehh2..m0ja skunk ngah praktikal kat syarikat air kelantan sdn.bhd di Loji rawatan air merbau chondong. Tapi nasibku xbrape baik c0z terpaksa prak s0wang2 c0z k.kema di hantar ke l0ji p.mas...s0b2..mmg sedih giler c0z dr 8am-5pm unt0k 5 hari semmgu selama 18 mggu m0ja kena keja s0wang kat l0ji ni...yg lbh malang n paling sedih bgku...m0ja s0wang2 je p0mpuan kat sini...yg lain semua lelaki..l0ji cn da 10 org pkerja kesmuanya...s0wang b0s>b0h jab...3 0wang supervis0r>en.fadhil,en.fidhauz.en rahimi....n bakinya adalah 0perat0r asisntant...di0rang semua baik2 belaka cuma di0rg bz dgn keja masing2...xda masa sgt nak b0rak2...s0 termenung la m0ja s0wang2 lam bilik meeting ni...s0b..

Bnyk masa m0ja dihabiskan dgn ber"fb" n berbl0gging la...tp 2 tyme xda keja la...keja harian ku adalah hampir sama je styap ari....test air untuk memastikan air yg disalurkan ke rumah2 k0rang slamat diminum...

kerja harian m0ja ialah---->>
  • test pH air nt0k raw water,setlted water and final water
  • test NTU(national turbidity units if xslap aku NTU ni..hehe,kant0i lupa...tp yg pasti nak check turbidity lol^.^)
  • then check chl0rine...yg ni plg aku suka c0z lps + chl0rine reagent lam air ni berubah mnjadi c0l0ur pink..c0mey sgt...xpercaya j0m tgk pic ni.....layannnnzzz

  • then lpas test kl0rin,m0ja test flOuride plak...picture nt0k fl0uride p0n ada m0ja sediakan...j0m tgk bwah ni...ngeeeee^^,

  • lpas 2 biasanya last skali m0ja test aluminium....sbnrnya da satu lagi tp sebabkan ir0n xda tyme m0ja ambik pic ni semlam s0 m0ja xleh nak upl0ad nt0k k0rang tgk..pe2 j0m tgk pic ni...nak uji alum ni bnyak step skit tp if dah biasa semua jadi simple n mudah...lpas masuk kan ascorbic acid n aluminium reagent kdlm volumetric flask n goncang dulu..then..air 2 akn bertkar mnjadi 0renges2 gitu...hahaahha..then..bahagikn kpda 25ml n mskkn bleaching reagent ke dlm b0tol blank n bla...bla....t citer pnjg2 k0rang b0ring lak kan....huhuhuhu

k0rang mesti b0ring kan baca pe yang m0ja tulis ni...k0rang yg bc ni p0n b0ring apatah lagi m0ja yg mengalami ni...hahhahah...pe2 p0n bez tau blaja kimia ni...hahhah..lupa nak ckp untuk test kl0rin,floride,alum n ir0n ni kita guna final water sbagai reagent tau...ye la c0z final water yg akan dihantar ke rumah k0rang kan,s0 benda ni yg nak dipastikan kan..ye d0k...mesti k0rang tertanya2..nikan zaman canggih manggih xkan benda camni p0n dilakukan secara manual ye d0k...huhuhu,sbnrnya dah ad alat elektr0nik yg diguna untok bnda ni...dipasang 24 h0urs ag tau kat bilik SCADA saner n leh baca semua nilai lam k0mputer je tau tp ye la mesinkn slalu kadang2 2 ting t0ng s0 untuk makesure kan nya kena lah buat secara manual jgak tau,bukan susah p0n 2jam skali jew...ngeeee~~arggghhh..lupa gtau k0rang alat digunakan untuk test benda ni adalah spectroph0tometer....berjela2 m0ja citer cn h0pe k0rang faham la ye ngeeee~~j0m tgk pic kat bilik SCADA..j0mmmm...layannnzzzz


:: ni tyme m0ja xda keja sgt s0 gi lepak kat bilik SCADA..kat cn leh tgk bnyk benda..leh tgk cane air ni dipr0cess dr raw water hingga lah sampai final water then di antar ke l0ji2 kawasan sekitar untuk dihantar kerumah2 k0rang..kat cn jgak leh tgk cane pr0cess bahan kimia yg digunakan untuk merawat air......!!yg plg bez visual nya dlm bntuk 3d s0 mudah untuk student cam m0ja ni nt0k memahinya wlpn juz tgk melalui pic2 tanpa penerangan tntg pr0cess berkenaan...kan...ngeeeeeee::

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~***~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Time ngah tulis bl0g ni tyme makan m0ja sbnrnya...k0rang tau x hari2 m0ja bawak bekal au dtg keja cam budak sk0lah dah ase...hahahah...semalam b0s cyap perli2 ag...malu dah..ye lah kan...dah r dtg keja k.ura dtg anta n ambik s0 kena r bawak bekal supaya perut c0mel m0ja ni xlapar...hahahaha...apa2 thanks sgt nt0k mek ku yg tersayang yg sediakannya...kadang2 m0ja bawak nasi bgkus jew...senang keja beli kat kdai je kan,huhuhu..!!pic kat bwh ni antara bekal yg pernah m0ja bwk ke tmpat keje..pebret m0ja ag tau...telur mata n ayam g0reng...!!

gambar2 kat bwh ni gambar m0ja tyme xda keja s0 m0ja layan lagu n citer kat lappy je la kan bersama sipinngu n br0kks tersayang and hasil didikn dr yana n jat0l !!m0ja juga pandai dah main rubrik cube ni...tp asyik xingat step jew..n ada juga pic permandangan kawasan sekitar loji MC..huhuhu.....j0m layannnzzz





rasanya sampai cn dulu untuk kali ni...yeahhh...m0ja arap k0rang xb0ring r baca citer m0ja ni kan...hahahaha...w0kehhhh...daaaaaaa

annyeOnghi gaseyO.....^^,

p/s : jgn lupa untuk f0ll0w bl0g m0ja yew..!!u p0ll0w i..i p0ll0w u..ngeeee~then jgn lupa tgglkan k0men2 anda skali yew......daaa!!